Україна. Козацтво. Історія. Проекція на сучасність.



У світлий день Покрови Пречистої Богородиці, яка українцями завжди вважалася заступницею і покровителькою, відзначається національне свято – День козацтва. Ця традиція належно підкреслює велике історичне значення козацтва в боротьбі за утвердження української державності та суттєвий внесок у сучасний процес державотворення. Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців.

Козацтво - це стародавній український варіант демократії, це втілення прагнення нашого народу на самовираження та національний суверенітет. У глибині душі кожного українця живе козак: воїн, який нічого не боїться і за рідну землю без роздумів віддасть своє життя.


16 жовтня 2015 року  в читальному залі КЗ «Скадовська ЦБС» відбулося засідання круглого столу  «Козацтво. Україна, Історія» (Козацтво в розрізі національно – патріотичного виховання. Проекція на сучасність.) за участю представників козацтва, духовенства, директора ЦДЮТ та лідерів учнівського самоврядування загальноосвітніх навчальних закладів Скадовського району.




Працівники бібліотеки підготували змістовну виставку художніх, публіцистичних творів про історію козацтва, видатних постатей історичної доби. Презентувала виставку бібліотекар юнацького абонементу Лариса Баранова.


Спілкування проходило у невимушеній формі, усі присутні були активними учасниками діалогу, кожен доводив важливість принципів козацької педагогіки у вихованні підростаючого покоління.

 Незважаючи на те, що вже давно минули дні Запорізької Січі, але козацтво існує, тому що живе в кожній людини прагнення до вільного та незалежного життя. Врешті решт, козацтво – це звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія й оберіг.

Коментарі

Популярні публікації