"Сонячні діти Херсонщини" відпочивають у Скадовську



З 17 по 30 червня  у Скадовську на відпочинку  перебувають 12 дітей за своїми родинами, які є членами Херсонської обласної громадської організації підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей "Сонячні діти Херсонщини".
На запрошення  Скадовської районної державної адміністрації, дітлахи зі своїми рідними  вже встигли побувати у дельфінарії «Акварель», а 26 червня великою дружньою родиною завітали до центральної бібліотеки для дорослих.
 
Заступник голови організації "Сонячні діти Херсонщини" Тетяна Михайлова розповіла, що  головна мета їх діяльності  спрямована на вирішення проблеми інтеграції та соціалізації дітей з синдромом Дауна. Адже це особливі діти – одночасно несхожі і схожі на нас. Вони можуть не вміти робити простих речей, але, як всі діти на світі, вони мріють, ростуть, навчаються, радіють подарункам і святам, і хочуть бути щасливими.
Участь у різноманітних заходах, проведення семінарів для батьків, заняття із спеціалістами, подорожі до різних міст, ось неповний перелік того, чим займається сьогодні організація.

Про їх досвід особливо цікаво було дізнатися родинам зі Скадовська,  які теж було запрошено на зустріч разом з  представниками районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, служби у справах дітей районної державної адміністрації,  районного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Надія»" і    управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації.
Працівники бібліотеки розповіли присутнім про  людей, які маючи особливості розвитку досягли певних висот – стали  відомими, акторами, рестораторами, спортсменами, художниками, музикантами…. «Сонячні люди» - так їх називають тому що вони  добрі, веселі, товариські, дуже люблять співати і танцювати. Це підтвердили маленькі артисти, які подарували всім присутнім шквал позитивних емоцій.

На заході було презентовано виставку світлин "Синдром Добра", що подорожує Херсонщиною разом з організацією. Поки дорослі переглядали фото, на яких зображені «сонячні діти» разом з  відомими людьми, ділилися своїми проблемами та успіхами, враженнями та досвідом, малеча влаштувала у бібліотеці справжню дискотеку, адже найбільше ці діти потребують спілкування. І суспільство повинно зробити все для того, щоб їх спілкування не замикалося  на батьках та родичах, а світ – на стінах квартири…. 

У розвинутих країнах, це звичайні люди з деякими особливостями, для яких визнається право на участь у суспільному житті. Тому дуже важливим є – познайомити громадськість з «сонячними" дітьми» та їх потребами в надії залучити якнайбільше коло небайдужих людей, що готові допомогти у створенні умов для найкращої реабілітації малюків. І в цьому книгозбірня вбачає свою місію.  Колектив готовий до співпраці з активом з питань  організаційної, інформаційної, консолідуючої підтримки.

Коментарі

Популярні публікації