Україна понад усе!



Небо синє, пшениця у полі...
Раптом залпи — і в полум’ї все.
Та ні кроку назад, бо назавжди
Україна понад усе!

Свідомість українців постійно змінюється. Майдан та Революція Гідності потрясли не тільки Україну, а й увесь світ. Зігріта палкими серцями мільйонів національно свідомих українців з усіх регіонів, незалежна демократична держава Україна продемонструвала Європі і всьому світові, що українці – міцна духом волелюбна нація, яка навчилася поважати себе і яка зуміла відстояти свій демократичний вибір.
12 травня  у читальній залі бібліотеки для дорослих відбулася зустріч з нашими земляками воїнами – членами Спілки АТО : Андрієм Марчуком,  Михайлом Бослов’яком, Олександром  Найденком, Дмитром  Павловим, Геннадієм Сагакяном, Альбертом  Ільченком.
Запрошені гості, ненабагато старші за учнів-старшокласників, а двоє з них закінчили Скадовську школу №3.Тому на зустріч прийшли і учителі-ветерани, які навчали їх  у школі лише 10-15 років тому.
Наші гості  - це люди сильної волі, міцного характеру, справжні патріоти.
Вони мужні, сміливі, хоробрі. Не шкодуючи власного життя, захищали  неньку Україну.
На жаль, не обійшлося без втрат. Загинуло близько 2 тисяч воїнів. Серед них і наші земляки – Віталій Бєліков, Анатолій Олійник, Сергій Гливий, яких присутні вшанували хвилиною мовчання, переглянувши світлини загиблих.
Але попри все, ми знаємо, що ми – єдині, що перемога буде за нами. Єдина Україна – іншого шляху у нас немає.
Бійці з болем  у очах,  але з почуттям оптимізму,  розповідали школярам про те, що їм довелось пережити в зоні АТО. Ці молоді хлопці своїм прикладом показали, що не тільки на словах можна любити свою Батьківщину, але вчинками доводити це.
У аудиторії, звичайно, було дуже багато запитань до воїнів. І вони із задоволенням, у доступній формі розповідали про життя на війні. Про важливість допомоги волонтерів, про те, як боронились і наступали, про солдатську єдність і братство. Розповідь солдатів супроводжувалась відео презентацією їх світлин у різні моменти перебування в АТО: хвилини відпочинку, дислокації та миті небезпеки.
Віповідаючи на запитання, що найбільше підтримує солдатський дух у тяжкі хвилини, зазначили, що це були листи, малюнки і обереги від дітей, які вони завжди мають при собі, продемонструвавши їх залу.
З собою бійці принесли військову аптечку, амуніцію українського солдата, яку змогли зблизька переглянути і приміряти усі бажаючі.

У свою адресу запрошені учасники бойових дій почули  від педагогічного колективу та учителів-ветеранів Скадовської школи №3, представників самооборони щирі слова вдячності та шани. Учителі-ветерани, зі сльозами дякували нашим землякам, за те, що вони мужньо боронили наш спокій, подарувавши на згадку іконки та обереги, а діти, приготували віршовані привітання та солодкі подарунки.
Учні Школи мистецтв разом з педагогами присвятили свій виступ нашим воїнам-захисникам. Виконували музичні твори на фортепіано та вокальні композиції.
«…Без усякого сумніву, мине зовсім небагато часу і про них писатимуть книги, зніматимуть кінофільми, на прикладах беззавітного служіння рідній Батьківщині, беззаперечного виконання священного обов´язку – стати на захист кордонів держави, коли в цьому є гостра потреба, – виховуватиметься не одне покоління українців» - зазначила у своєму виступі начальник відділу культури і туризму Миронець О.В.
Напередодні святкування Дня Європи в Україні, ця зустріч мала глибоко патріотичний зміст. Адже для всіх жителів України, яка є центром Європи з 2003 року, це дні спільних цінностей, спільної історії усіх націй континенту, та запорука стабільності, миру і спокою.
Такі зустрічі залишають у молодих душах віру у краще майбутнє України і нестримне бажання бути схожими на тих, хто зараз мужньо захищає нашу Батьківщину.


 

Коментарі

Популярні публікації