Селфі з Роксоланою



Девіз української бібліотечної асоціації  2015 року «Бібліотек@ – діалог, культура, мир!» дуже точно відображає ті напрями роботи, які на сучасному етапі  є пріоритетними для книгозбірень нашої країни.
В час боротьби українського народу за свободу і демократичне майбутнє, саме культура відкриває Україну для Європи та світу як державу, сильну духом та націю згуртовану і єдину. Роблять свій вклад у цю справу і культармійці Скадовського району.
Про те, що саме було зроблено у 2014 році бібліотекарі вже відзвітували перед громадою.
А от колеги «по цеху», працівники будинків культури та клубів району у рамках обласного огляду художніх аматорських колективів звітували 03 квітня програмою  «Подаруй людині блиск в очах».
Традиційно, звіт включає низку різнопланових заходів, аби в повній мірі продемонструвати таланти, якими багата наша земля.
Долучився до події і колектив КЗ «Скадовська ЦБС» влаштувавши в фойє будинку культури акцію-презентацію книжок-ювілярів 2015 року.  Перевтілившись у персонажів творів В. Шекспіра «Дванадцята ніч» (415 років), Г. Квітки-Основ’яненка «Сватання на Гончарівці» (180 років), М. Лєрмонтова «Маскарад» (180 років), Г.К. Андерсена «Казки» (170 років), Л. Керрол «Аліса в країні чудес» (150 років), Ж. Верна «Двадцять тисяч льє під водою» (145 років), Ф.Баума «Дивовижний чарівник Країни Оз» (115 років), А. Ліндгрен «Пеппі Довга Панчоха» (70 років), А. Ліндгрен «Малий і Карлсон, що живе на даху» (60 років)П.Загребельного «Роксолана» (35 років)…. працівники бібліотеки радо зустрічали гостей.
Живе спілкування супроводжувалось щирими емоціями від зустрічі з бібліотекарями в образах улюблених героїв, а саме: Снігової  Королеви (провідний бібліотекар Мусулевська Г.Ю.), Роксолани (бібліотекар Іващишина В.Ю.), Червової королеви ( бібліотекар юнацького відділу Баранова Л.В.), капітана Немо (бібліотекар Горгун Т.М.), Карлсона та Пеппі Довга Панчоха (бібліотекарі дитячої бібліотеки Озембловська С.М. та Чечікова Т.В.), Одарки (бібліотекар Бондаренко Н.В.), Відьми західного вітру Бастинди (провідний бібліограф Гребень Г.С.), Маски (завідувач центральною бібліотекою для дітей Гордієнко Н.В.) та Віоли (завідувач міською бібліотекою-філією Олефіренко О.В.). На їх адресу навіть поздоровлення з Днем народження можна було почути.
Не без захоплення поспілкувалися з нашими героїнями і члени оглядової комісії на чолі з  начальником управління культури Херсонської обласної державної адміністрації, заслуженим діячем мистецтв України  Світланою Думинською. Їй добре знайоме мистецтво перевтілення, адже свого часу вона закінчила Вище  театральное училище ім.Щукіна при Московському академічному театрі ім.Є.Вахтангова.
Такі заходи пробуджують  в нас найблагородніші почуття, несуть радість спілкування з прекрасним та плекають джерела добра і миру. 
Окрім цього, всі бажаючі могли дізнатися про послуги, які надаються структурними підрозділами комунального закладу, а найсміливіші влаштовували  «селфі».
Сьогодні бібліотечні фахівці розуміють, що повинні «боротися»  за увагу кожного читача,  тому і використовують у своїй роботі яскраві, неординарні форми та методи.
Літературні герої стали справжньою родзинкою свята, а колектив комунального закладу вкотре довів, що вміє працювати творчо та креативно.







Коментарі

  1. Ой, які ж ви всі молодці, дуже хотілося б побувати на цьму заході. Успіхів вам, та натхнення.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації