Лицар краси і добра



«…Рильський досить витончений і складний поет… І живе він зі своїм часом, напружено і уважно в навколишнє життя вдивляється, уміє помічати в його глибині струю вічно людського, близького всім часам і народам».
Микола Зеров



«Лицар краси і добра» Максим Рильський –перекладач, фольклорист, талановитий педагог, громадський діяч, академік, директор Інституту фольклору й етнографії Академії наук УРСР. Та передусім Максим Тадейович – видатний поет, продовжувач славних традицій класичної літератури.
25 березня у читальній залі центральної  бібліотеки для дорослих, з нагоди 175-річчя від дня народження, відбулися літературні читання відомих та улюблених творів Максима Тадейовича Рильського членами клубу «Літературна вітальня» та користувачами юнацького відділу бібліотеки.
Бібліотекарі Мусулевська Г.Ю. та Баранова Л.В. запропонували запрошеним відео «Невідомий Рильський» - про життєвий шлях та становлення відомого митця у хронології історичних подій та розкрили образ Максима Рильського не тільки як поета, але і як публіциста та доброчинця.
Близькість творчості Максима Рильського до сучасного життя, до проблем і сподівань, надій і мрій сьогодення,  розкрилось у читаннях улюблених поезій поета. У виконанні присутніх прозвучали твори М.Рильського «Пізні солов’ї», «Шопен» (у музичному супроводі «Осінній вальс»), «Порада», «Бабине літо», поезії із циклу «На білих островах», «Портрети» , відео – декламації власне автором«Троянди й виноград», «Яблука доспіли, яблука червоні»,«Поле чорніє. Проходять хмари», уривки з поем «Мандрівка в молодість», «Жага». Творча атмосфера надихнула на виконання власної поезії Коваленка Володимира  Івановича - активного читача та поета-аматора. У літературному єднанні учасники зустрічівисловили  важливість таких заходів для очищення душі і думок. Тож  ми з нетерпінням будемо чекати наступної зустрічі, і бажаємо усім творчого натхнення на літературній ниві» - висловила свою думку Золотухіна Надія Федосіївна–почесний член літературного клубу.




Коментарі

Популярні публікації