Єдиний день інформування населення до Дня вшанування памʼяті Героїв Небесної Сотні

Документальний фільм про Євромайдан "Зима, що нас змінила", авторами якого стали канал "1+1" та творче об'єднання "Вавилон'13", був показаний 19 лютого у читальному  залі бібліотеки для дорослих КЗ « Скадовська ЦБС», в рамках Єдиного дня інформування населення до дня вшанування памяті Небесної Сотні.
На пегляді фільму були присутні працівники всіх закладів відділу культури і туризму Скадовської районної державної адміністрації.
Фільм нагадав нам усім ті трагічні кадри, що були  зняті на Майдані Незалежності та вулиці Грушевського, нагадав усю  злобу, жорстокість і ненависть, сльози, розпач і віру в можливість змінити життя на краще. Як тисячі людей з усієї України приїхали до Києва, щоб висловити свою невдоволеність політичним режимом у країні, зокрема законам, прийнятим Верховною Радою 16 січня. На Майдан Незалежності вийшли молодь, діти, люди похилого віку, навіть інваліди на візочках приїхали висловити свою думку, і стати на захист протестувальників. Мирна акція протесту швидко перейшла в бойові дії між мітингувальниками  і озброєними правоохоронцями. Сотні жертв і арештантів, десятки зниклих безвісти, а згодом  сотні загиблих…
Спогади  очевидців тих подій, їхніх  учасників, та родичів загиблих, не залишили байдужими жодного в залі. “Зима, що нас змінила” знаходить і буде знаходити відгук в  українських сердцях.
Токож упродовж тижня постійно проводились інформаційні хвилинки з відвідувачами бібліотеки для дорослих та постійними читачами.




Коментарі

Популярні публікації