Героям Небесної сотні присвячується



Темними сторінками в історії сучасної України стали події 18-21 лютого 2014 року, коли захищаючи честь  і майбутнє нашої держави, загинули сотні людей. Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими працівників КЗ «Скадовська ЦБС».  17 лютого у читальній залі центральної бібліотеки для дорослих відбувся вечір-реквієм «Мамо, я не повернусь…», присвячений вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні. На нього були запрошені учні 10-х класів СНВК «Академічна гімназія», та почесні гості: перший заступник голови районної державної адміністрації Розумний А.Г., начальник відділу культури і туризму Миронець О.В., сотник Скадовської самооборони Куріков В. Л.,  мама активістів Євромайдану та заступник директора Скадовської школи мистецтв Яремкевич Г. І.
Ведучі заходу провідний бібліограф Гребень Г. С.  та провідний бібліотекар Мусулевська Г. Ю., наголосили, що Євромайдан став  визначною подією у житті українського народу та новітній українській історії.
За словами Анатолія Розумного , всі повинні пам’ятати наших героїв, шанувати їх світлу пам'ять.
«Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним», - зазначила постійний користувач бібліотеки, Золотухіна Надія Федосіївна.
Працівники книгозбірні підготували бібліографічний огляд найновіших видань про Євромайдан та Небесну Сотню у форматі відео-презентації.
Було багато охочих висловити свою шану героям серед присутніх на заході. Так, учні СНВК «Академічна гімназія»  читали вірші пам’яті загиблим, виконали пісню акапельно «Україна – мій дім». Вчителі та вихованці  КЗ «Скадовська школа мистецтв» підготували  музичні твори на бандурі та фортепіано, а Ірина Міщенко виконала українську пісню «Черемшина».
Учасники заходу висловили сподівання, що такі зустрічі стануть доброю традицією. Вони допомагають краще познайомитися з героїчною історією нашої держави.
Захід закінчився урочистою ходою та покладанням квітів до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.









Коментарі

Дописати коментар

Популярні публікації