Моя Україна - соборна і вільна!



22 січня українці відзначають День Соборності та Свободи. Це державне свято, що символізує єдність українських земель, відзначається щорічно, починаючи з 1999 року, відповідно до указу президента.






20 січня працівники  бібліотеки завітали до учнів 8-го та 9-го класів СФХ ВУФК , де провели годину державності «Соборна моя Україна!», приурочену до Дня Соборності та Свободи України. На якій учасники пригадали історичні події 1919 року, основних діячів того часу та подивились відео-ролік, присвячений Акту Злуки.





Бібліотекарі підготували цікаву та пізнавальну історико-літературну виставку «В кожнім серці Україна», яка висвітлювала цю історичну подію. Ця пізнавальна інформація викликала у присутніх почуття радості й гордості за свій народ. Працівники закладу запросили усіх бажаючих до районної бібліотеки для більш детального ознайомлення з літературою цієї тематики.





Об’єднавча акція 1919 року залишила глибинний cлід в історичній пам’яті українців, а тому соборність українського духу назавжди залишиться в серцях та помислах кожного з нас.   








Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна із важливих сторінок нашого минулого. Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість. У ньому ми чуємо слово «собор». Як казав великий  український письменник  Олесь  Гончар: «Бережіть собори душ наших!». Собор душі є у кожного із нас. Берегти його означає слідкувати за своїми думками, діями, вчинками. Одним із головних завдань собору душі є знати і пам’ятати свою історію.








Коментарі

Популярні публікації