День Соборності України!






22 січня 2015 року з нагоди святкування Дня Соборності у читальній залі центральної районної бібліотеки для дорослих КЗ «Скадовська ЦБС» відбулась година патріотичного виховання «Соборна моя Україна!», яку підготували працівники книгозбірні, запросивши учнів 10-х класів СНВК «Академічна гімназія». Виховний захід розпочався виконанням гімну України. Бібліотекарі зробили історичний екскурс віхами становлення України, розповіли про поняття «соборності» та її розвиток на історичних етапах. Також, акцентували увагу молоді на фактах, які передували злуці та об’єднавчому руху.
Зі вступним словом до присутніх звернулась начальник відділу культури і туризму О.В. Миронець, яка наголосила, про необхідність виховання у молоді почуття патріотизму, гордості за свій народ та свою суверенну, незалежну, демократичну, соціальну та правову державу. Також, Ольга Василівна, розповіла  про захоплюючий візит народного колективу «Провінційний балет» до м. Тернополя, який відбувся в рамках угоди про співпрацю між Херсонською та Тернопільською областями у сфері туристично-рекреаційної галузі.
"У цей день ми зобов'язані об'єднатися під синьо-жовтим прапором і показати всім, що Схід і Захід - разом. Громадяни нашої країни мають відчути, що вони українці, незалежно від того, де вони живуть - у Києві, Донецьку чи Львові. Кожен метр нашої землі - це частина незалежної суверенної держави, і ні в кого не повинно бути сепаратистських настроїв ", - наголосила, Ольга Василівна.
Протягом усього свята в читальній залі відчувалася аура єднання та потужний патріотичний дух.
Зустріч закінчилася бібліографічним оглядом книжкової виставки  "У кожнім серці Україна".
Учні та вчителі висловили слова подяки організаторам заходу.
 







Коментарі

Популярні публікації