Свято Василя у бібліотеці



13 січня (31 грудня за старим стилем), за давніми традиціями відзначали Свято Маланки, а наступного дня, 14 січня (1 січня за старим стилем) — Василя. Святкування Маланки ще називають Щедрим вечором або Щедрою (Другою) кутею. Святом Василя називають Старий Новий рік.







14 січня яскравою подією у комунальному закладі «Скадовська ЦБС» стало проведення новорічного дійства на тему «Старий Новий рік». На захід завітали постійні читачі, як дорослі так і юнаки – члени клубу «Літературна вітальня», учні СФХ ВУФК. У святково прикрашеній залі працівники книгозбірні подарували усім присутнім театралізовану виставу «Коза», в якій були розкриті всі традиції святкування Старого Нового року. З щедрою кутею пов'язано багато побутових обрядів. 

За давнім звичаєм, вважалося, що ворожіння на свята завжди збуваються. Тому і працівники бібліотеки познайомили своїх гостей з  захоплюючими прикладами ворожіння. У програму заходів також входили різноманітні новорічні конкурси, слайд-презентації, які допомогли присутнім поринути в цю дивовижну атмосферу святкової казки. 


«Свято тривало декілька годин, а мені здавалося, що воно пролетіло за мить. Це тому що програма була дуже цікавою та пізнавальною», - ділилася враженням член клубу «Літературна вітальня» Надія Золотухіна.
Протягом свята лунали запальні щедрівки, новорічні пісні та побажання. Родзинкою вечора став національний стіл. На ньому були представлені 12 обов’язкових страв, а головними були вареники із сюрпризами, якими пригощали усіх присутніх наостанок. 



Коментарі

  1. Класне свято Та й ролі ж як розподілили. Мабуть враховуючи особисті захоплення Супер козак , та й інші не пасуть задніх

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації