«Лиш з добра і любові проростає колосся життя»



Прогресивне  людство, відзначаючи щороку третього грудня Міжнародний день інвалідів, засвідчує, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги, що для них мають бути створені такі умови, що дозволяють відчувати себе рівними серед людей. Адже ставлення до інвалідів визначає ступінь цивілізованості суспільства.
Відзначення цієї дати-це ще одна добра нагода зробити особистий внесок  у благородну справу підтримки  скривджених долею людей, аби ніхто не почувався забутим чи полишеним наодинці зі своїми проблемами.


Так, 3 грудня у читальній залі бібліотеки для дорослих відбулася зустріч  користувачів книгозбірні із психологом на тему: «Гуманне ставлення до осіб з обмеженими фізичними можливостями як показник духовної зрілості людини». Бібліотекарі розповіли присутнім про історію заснування цієї дати та необхідність особистої причетності до неї кожного з нас. Присутні мали можливість переглянути слайд-презентацію та відеоматеріали  про людей-інвалідів, які змогли перебороти у собі почуття відчаю і домогтися неймовірних результатів у житті. Приклад цьому-участь спортсменів з обмеженими фізичними можливостями у параолімпійських іграх, участь цих людей у танцювальних та вокальних конкурсах і навіть у демонстраціях одягу модних трендів. У процесі обговорення цієї важливої теми психолог наголосила на тому, що, переймаючись буденними проблемами, ми маємо замислюватися над непростою долею людей з вадами здоров’я не тільки 3 грудня, а постійно пам’ятати про те, що поруч живуть інваліди  і потребують нашої уваги і допомоги.


На зустріч завітала голова Правління Скадовської організації «Жіночий центр «Відродження нації» Валентина Пономаренко, яка із власного досвіду знає про нелегку долю людей-інвалідів. Адже життєві обставини склалися так, що їй самій довелося боротися з тяжкою хворобою. «Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя, окремі людські надії на те, що все буде добре. Але дуже багато залежить і від самої людини, від її оптимізму, від всеперемагаючої віри в життя»,- зазначила Валентина Василівна. Вона також розповіла про проект «Самодопомога», започаткований у міській бібліотеці-філії.
            Психолог Ірина Василівна Толстих наголосила, що інваліди  не вимагають до себе підвищеної уваги,  жалю та співчуття. А саме надання цим людям підтримки і допомоги-це реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього.

Коментарі

Популярні публікації