День Святого Миколая: подарунки для дітей, чудеса для дорослих



19 грудня православні християни й греко-католики відзначають День Cвятого Миколая - одного з найшанованіших святих, чудотворця, заступника бідних, захисника дітей, а також покровителя мандрівників. Це свято оповите особливим шармом. Воно таке тепле і щире, що його з нетерпінням чекають усі. Але найбільше радості свято Миколая дарує дітворі, адже  існує повір'я: якщо задумати найзаповітніше бажання, то святий угодник обов'язково його виконає. Як  колись, так і тепер серце Святого Миколая завжди відкрите для всіх, хто з вірою просить допомогти, а він ніколи нікому не відмовляє в настанові і пораді.  

Доброю традицією вже стало проведення свята Миколая у стінах читальної зали центральної бібліотеки для дорослих, яке цього разу було організовано бібліотекарями у партнерстві зі Скадовським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. 18 грудня до книгозбірні завітали  сім’ї з Донецька, Горлівки, Алчевська з дітьми, які мають статус переселенців, а також вихованці інтернатного закладу. Святково прикрашена зала додавала гостям піднесеного настрою. На гостину до дітей завітали і знані гості - перший заступник голови Скадовської райдержадміністрації Анатолій Григорович Розумний, директор районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ігор Васильович Гультай, керівник Скадовської районної організації “Всеукраїнська екологічна  ліга» Ірина Дмитрівна Бартчук та настоятель Свято-Іллінської Парафіії Отець Павло. Всі вони звернулися до дітей зі словами щирих поздоровлень та побажань добра, злагоди та здійснення найзаповітніших мрій. 

В ході зустрічі діти захоплено переглянули ряд пізнавальних відеороликів та мультфільмів, зацікавлено слухали розповіді бібліотекарів про історію свята та добрі діяння Святого Миколая, дивилися відеопоздоровлення з нагоди  цього чудового дня. Дітям також було запропоновано взяти участь у майстер-класі з виготовлення оригінальних новорічних подарунків для своїх близьких та друзів, який провели працівники Центру дитячої та юнацької творчості. На добру згадку про цю зустріч діти отримали сувеніри від   відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації. Дуже приємним сюрпризом для всіх присутніх стало чаювання із ароматними солодощами, яке від щирого серця організували для дітей партнери бібліотеки. 

«У це свято ми завжди згадуємо важливість добрих справ та любові до ближнього. Нехай доля буде прихильною до кожного з вас, а Святий Миколай допоможе здійснити найзаповітніші мрії! Ми щиро вдячні усім організаторам за таку чудову зустріч, за можливість ще раз переконатись в тому, що сенсом життя кожної людини є віра в добро»,- із вдячністю зазначила наостанок  гостя з  міста Горлівка  Донецької області Людмила Петренко. 




Коментарі

Популярні публікації