Збройним силам України – наша шана і підтримка



«Я  pозгоpтаю  томик   «Кобpазя»  i менi здається, що я кладу  pуки  на  тpепетне,  гаpяче  людське  сеpце,  що  так багато пеpежило  i  так багато пiзнало….», - так писав Микола Бажан про збірку творів видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка.
Сьогодні, у 200-ту річницю з Дня його народження, твори генія  звучать з новою силою.
До них ми звертаємось у найскрутніші переломні моменти свого буття та буття нації і знаходимо відповіді на найпекучіші запитання.
В часи великих голодоморів і репресій, в грізну пору нашестя загарбників та поневолювачів слово Шевченка кликало рвати кайдани, боротися і перемагати, жити розкуто на рідній землі, бо тільки в своїй хаті будуть і своя і правда, і сила, і воля.

Його слово служить узipцем художньоï довеpшеностi,  а  життя – пpикладом  невичеpпноï вiдданостi своïй Батькiвщинi, безмежноï любовi до Укpаïни, свого наpоду.
Тому зовсім невипадково урочисті, присвячені Дню Збройних сил України, розпочалися
біля погруддя поета складанням Військової присяги на вірність народу України.
Центральна бібліотека для дорослих КЗ «Скадовська ЦБС» долучилася до заходу, влаштувавши патріотичний флеш-моб та заспівавши з гостями і ротою охорони Скадовського райвіськомату гімн.
Сьогодні кожен військовий - людина №1 в Україні, адже кожен з них захищає територіальну цілісність і суверенітет нашої держави. Мужність, героїзм і патріотизм воїнів здатні подолати будь-які перешкоди на шляху до миру в Україні.
На завершення, провідний методист А. Чуп’як та бібліотекар І категорії юнацького абонементу О. Купенко  зачитали рядки з невмирущої спадщини національного пророка, яку на заході було представлено  повним  дванадцятитомним зібранням «Тарас Шевченко: «Борітеся – поборете! Вам бог помагає! За вас правда, за вас слава. І воля  святая!»
Цей день став надзвичайно важливим для всіх нас, тому що особливим в даний час є ставлення до тих, хто захищає наші життя і свободу,  хто ціною свого життя зупиняє агресора, хто проливає кров за нашу незалежність.
Зі святом, наші захисники! Нехай усюди вас супроводжує удача. Стійкості вам, непохитної віри, а ми забезпечимо – надійний тил.



Коментарі

Популярні публікації