З метою підвищення рівня правової освіти та виховання в молоді ціннісного ставлення до суспільства і держави, формування вміння визнавати пріоритет прав людини, поважати норми демократичного суспільства у центральній бібліотеці для доросли з 08 по 13 грудня 2014 року проходив Всеукраїнський тиждень права. У рамках тижня було проведено ряд цікавих та пізнавальних заходів.
Свої двері для учнів загальноосвітніх навчальних закладів відчинив Скадовський районний відділ міліції та Скадовське управління юстиції у Херсонській області.
Модератором заходів та гідом по районному відділу міліції  була начальник сектору кадрового забезпечення Катерина Віталіївна Борисенко. Діти  побували у  черговій частині, яка є серцем кожного підрозділу районного відділу міліції, дізналися про роботу слідчо-оперативної групи, служби ППС, ознайомились з роботою сектору дільничних інспекторів міліції та  сектору кримінальної міліції у справах дітей. Також, у актовій залі підростаючому поколінню демонстрували спецзасоби і зброю, які знаходяться на озброєнні органів внутрішніх справ Скадовська, а на подвір’ї оглядали спецтранспорт.
Спеціалісти Скадовського управління юстиції  у ході зустрічей знайомили старшокласників з Загальною декларацією прав людини та з іншими  міжнародними актами, пов'язаними із захистом прав людини, а також про щорічне відзначення 10 грудня Дня прав людини.
Завершуючи Всеукраїнський тиждень права представники бібліотеки та Скадовського управління юстиції презентували особовому складу районного відділу міліції нові надходження нормативно правових актів. Учасники зустрічі шляхом перегляду фільмів дізналися про діяльність Скадовського управління юстиції по наданню безоплатної правової допомоги мешканцям м. Скадовськ, правозахисну діяльність в Україні, Європейського Суду з прав людини, порядок звернення до  Європейського Суду з прав людини тощо.                                                                                                                                           
Під час проведення Всеукраїнського тижня права у центральній бібліотеці для дорослих оформлено книжкові виставки “Правовий дайджест”, виставка правової літератури «Ми маємо свої права…»
Тільки спільними зусиллями можна побудувати правову державу та забезпечити гарантії та свободи кожного громадянина.


Коментарі

Популярні публікації