Слушні поради психолога


«Сон – це скорочення життя задля його продовження». Вислів відомого польського філософа Тадеуша  Котарбинського дуже точно підкреслює суть цього фізіологічного процесу. Уві сні людина проводить третину свого життя. За цей час організм встигає відпочити, відновитись, набратись сил на новий день. Як тільки людина починає страждати від безсоння та спостерігає порушення режиму сну, це спричиняє серйозні наслідки, депресивні стани. Стосується це як якості життя, так і здоров’я в цілому.
 Саме про це йшла мова на черговій зустрічі прихильників здорового способу життя з психологом Іриною Василівною Толстих, яка відбулася у читальній залі бібліотеки для дорослих 5 листопада. Гостей цього дня у книгозбірні не бракувало, адже стрімкий плин сучасного життя спричиняє багато стресових ситуацій для  кожного з нас. А тому безсоння стає справжньою проблемою для більшості емоційних людей. Спілкування з фахівцем було довірливим і дуже насиченим. Ірина Василівна змогла в ході цієї інтерактивної зустрічі за допомогою цікавої презентації пояснити основні причини такого розповсюдженого явища, як безсоння. Вона дала дуже корисні  та слушні поради щодо його попередження за допомогою аутотренінгу, релаксації, народних методів лікування.

«Загалом, безсонні ночі знайомі будь-якій людині. Основні причини порушення сну, зазвичай, пов’язані із стресовими ситуаціями, гіперемоційністю, переїданням на ніч, перезбудженням, споживанням міцної кави, чаю чи енергетиків тощо. Проте, всі ці порушення аж ніяк не відносяться до небезпечних, чи серйозних»,- зазначила психолог. Кожен з присутніх мав змогу задати їй своє запитання, розповісти про власні життєві ситуації та досвід щодо ефективної боротьби з безсонням.
Щиро дякуючи бібліотекарям за змістовну зустріч, активний користувач бібліотеки Галина Іллівна Коваленко наголосила, що саме спілкування з гарним психологом-це іноді для багатьох із нас є кращим способом вирішити власні проблеми, ніж звертатися по допомогу до лікарів.


Коментарі

Популярні публікації