«Мир і дружба – не дива, тільки знай свої права!»


У Всесвітній день прав дитини, 20 листопада, комунальний заклад «Скадовська централізована бібліотечна система» провела правовий екскурс організаціями та установами міста, які захищають права дітей та забезпечують їх реалізацію. Молоді користувачі центральної бібліотеки для дорослих у супроводі бібліотекарів Ольги Купенко та Ганни Мусулевської вирушили на екскурсію за маршрутом: Скадовське районне управління юстиції та Скадовський районий відділ управління Міністерства внутрішніх справ України в Херсонській області. 

З метою визначення ролі та місця професії юриста в правовій державі користувачі бібліотеки спочатку завітали до працівників районного управління юстиції, де їх гостино зустріла начальник установи Ірина Сергівна Сахацька. Вона в оригінальній формі ознайомила юних відвідувачів з конституційними правами та обов’язками кожного громадянина, відповіла на їх запитання. Також вона представила дітям мультимедійну презентацію, яка відобразила всю повноту прав молодого покоління - право на життя, вільний розвиток особистості, безоплатну медичну допомогу, навчання тощо. В ході зустрічі також надавалися правові консультації.
Далі за курсом - Скадовський РВ УМВС України в Херсонській області. Територія районного відділу міліції одразу вразила учасників зустрічі своєю охайністю та дружньою атмосферою. На порозі нас зустріла привітна жінка, яка, як виявилося виконує обов’язки начальника сектору кадрового забезпечення - Катерина Іванівна Борисенко. Першим етапом нашої подорожі стала чергова частина. Як пояснила наш екскурсовод, Катерина Іванівна, сюди потрапляють дзвінки та повідомлення громадян району, яким потрібна допомога працівників міліції. Саме від чітко скоординованих дій чергового та працівників слідчо-оперативної групи залежить розкриття злочинів по гарячим слідам. Далі присутні запросили до самого серця відділку, де бурхливо протікає робота охоронців правопорядку.

На власні очі гості могли побачити роботу різних служб - від карного розшуку, слідчого відділу до експертно-криміналістичної служби.
Вузькі, але гарно освітлені та затишні коридори привели нас у затишну актову залу, яка прикрашена фотознімками представників керівного складу. Саме тут відбулася розмова інформаційно-правового характеру з оперуповноваженим сектору кримінальної міліції у справах дітей Олександром Олександровичем Гаврилюком, який розповів про обов’язки неповнолітніх, кримінальну та адміністративну відповідальність за правопорушення. А заступник сектору дільничних інспекторів міліції Олена Вікторівна Волкодав наголошувала, як не стати жертвами злочинів та роздала присутнім відповідні пам’ятки.
Ознайомившись з роботою Скадовського РВ УМВС України в Херсонській області під керівництвом підполковника міліції Дмитра Дмитровича Ткаченка, гості зробили для себе висновок, що працівники міліції мають хороші показники розкриття тяжких злочинів, охорони громадського порядку та підтримання порядку на дорогах. Для міліціонерів це постійна, звична праця. І саме від їх відданості своїй справі та професіоналізму залежить спокій громадян нашого району. Крім того, Катерина Іванівна, надала інформацію щодо вступу випускників загальноосвітніх шкіл до ВУЗів системи Міністерства внутрішніх справ України. Діалог з майбутніми абітурієнтами виявився щирим та цікавим.
Ще одним пам’ятним моментом зустрічі стала демонстрація спецзасобів, які використовують правоохоронці. Особливе захоплення ця частина екскурсії викликала у хлопців, які з великою цікавістю міряли бронежилети, каски та інше. Візит до міліції викликав у присутніх безліч вражень, якими вони ділилися один з одним, повертаючись додому.
Колектив КЗ «Скадовська ЦБС» висловлює щиру подяку начальникові Скадовського РВ УМВС України в Херсонській області полковнику міліції Дмитру Дмитровичу Ткаченко, начальнику Скадовського районного управління юстиції Херсонської області Ірині Сергіївні Сахацькій, особисто начальнику сектору кадрового забезпечення Катерині Іванівні Борисенко та начальнику сектору кримінальної міліції Юлії Ігорівні Житніковськів за надану можливість організації цієї  цікавої та корисної екскурсії.



Коментарі

Популярні публікації