Стати справжніми професіоналами


20 жовтня у світі відзначається Міжнародний день кухаря і кулінара. Це одна з найстародавніших і найбільш популярних у світі професій. Саме з  нагоди цієї події бібліотекарями нашого комунального закладу було започатковано минулого року профорієнтаційний проект «Навчайсь, працюй, живи на Скадовщині!». У його рамках проходять цікаві заходи і зустрічі з фахівцями, які вже стали справжніми майстрами своєї справи.  До бібліотеки завітали школярі зі Скадовського міжшкільного навчально-виробничого комбінату. Насичена програма зустрічі занурила всіх гостей у приємну атмосферу справжньої осені з її щедрими дарами.

Участь у заході взяли головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Скадовського центру зайнятості Кравченко Ніна Федорівна, методист МНВК з профорієнтаційної роботи Галак Лариса Євгеніївна, а також працівники закладів громадського харчування та безпосередньо майбутні кулінари. Бібліотекарі презентували учням цікаву інформацію з історії виникнення кулінарного мистецтва, про традиційні українські страви, кулінарні вподобання представників різних народів, а також влаштовували пізнавальні конкурси майстерності з кулінарії з приготуванням оригінальних страв. Поки юні кухарі готувалися до презентації своїх страв, решта учасників із задоволенням взяли участь у медіа-вікторині «Найпопулярніші кулінарні шоу світу». Родзинкою зустрічі стало справжнє дійство, на якому кожен учасник продемонстрував свою оригінально оформлену страву, розповів про її приготування та отримав символічну медаль «Кращий кухар».

На свято завітав начальник управління культури Гаврилюк В.Г., який цього дня був у Скадовську з робочим візитом.
«Можна сказати, що вміння готувати передається з покоління в покоління, як у нашій родині. Багатовіковий, тисячолітній досвід і практика в приготуванні їжі зробили це мистецтво надзвичайно віртуозним», - сказала Ганна, учасниця цього конкурсу.
Наприкінці заходу ведуча бібліотекар І категорії Ольга Купенко зазначила, що епіграфом свята могли б стати слова відомого філософа Гіппократа: «Наша їжа повинна бути лікувальним засобом, а наш лікувальний засіб повинен бути нашою їжею».

 



Коментарі

Дописати коментар

Популярні публікації