Психологія для життя


Важко переоцінити значення, яке має для будь – якої людини допомога інших людей. Без неї неможливо обійтися в дитинстві і в старості, тому майже протягом усього життя людина покликана так чи інакше допомагати іншим – далеким і близьким людям – просто для того аби, говорячи шекспірівськими словами, не розпався зв’язок часів. А саме психологічна допомога на сучасному етапі становлення нашого суспільства застосовується в найрізноманітніших сферах життєдіяльності особистості. А бажання в отриманні психологічної допомоги – це перший крок, який свідчить про реальне бажання щось змінити в собі, в своїх особистих стосунках чи в професійному житті.

15 жовтня у приміщенні нашої бібліотеки відбулася традиційна зустріч з практикуючим психологом Толстих Іриною Василівною, на яку були запрошені члени клубу «Гармонія» та всі бажаючі. Тема заходу «Навчаємося розуміти один одного» була обрана невипадково, адже вона є досить актуальною у нашому сьогоденні. Психолог розповіла, що оволодіння культурою спілкування дає змогу уникнути конфліктів, пригніченого стану, вдосконалити своє мистецтво комунікативної поведінки, правильно висловлювати власні думки, відстоювати свою позицію, що сприяє суспільному успіху, максимальній реалізації особистості.

Усі присутні мали змогу та охоче прийняли участь у практичних заняттях необхідно було передати інформацію по ланцюжку шостій особі. У процесі передачі інформація від першої до шостої особи дуже змінилася. Це дало змогу учасникам усвідомити, як із нічого виникають непорозуміння та конфліктні ситуації та навчились уникати їх. Протягом зустрічі слухачі ставили психологу безліч запитань, які були для них дуже актуальними. Особливо сподобались усім присутнім психологічні тести, які дали можливість розкрити потаємні риси їхнього характеру.
Зустрічі із психологом не тільки цікаві, а й вкрай необхідні. Адже розуміння себе як особистості, усвідомлення своєї значимості у соціальному оточенні, уміння керувати своїм емоційним станом у будь – якій ситуації - це саме ті питання, які є важливими для кожного з нас.



Коментарі

Популярні публікації