Зроблено руками, зігріте серцем!


    А всім нам вкупі на землі
    Єдиномисліє подай
     І братолюбіє пошли.
     ТАРАС ШЕВЧЕНКО
    «Молитва»

Цьогоріч  святкування  Дня Незалежності України стало особливим для кожного українця.
Мабуть, вперше за 23 роки, ми збагнули, хто ми є насправді. Зрозуміли, що є вільною, свободолюбивою нацією, яка історично прагне свободи і має силу щось змінити, має відчуття власної   гідності  і правоти.
Працівники комунального закладу  «Скадовська централізована бібліотечна система» взяли активну участь в  офіційних урочистостях, що пройшли в місті напередодні.
На заході, присвяченому  Дню прапора та Дню незалежності  України колектив книгозбірні на  завершення  районного мистецького  марафону «Зроблено руками, зігріте серцем» презентував широкому загалу вишиту майстринями району книгу  за мотивами творів Великого Кобзаря.
Проект стартував у березні 2014 року, який оголошено Роком Тараса Шевченка. Його мета  - долучитися до відзначення знаменної дати  та взяти  активну участь у обласному огляді «Дзвенить Херсонським краєм Кобзареве слово» серед бібліотек області з організації роботи, присвяченої  200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка.
Кожною книгозбірнею бібліотечної системи, у місті і селах, було проведено заходи різні за формою, змістом, аудиторією, масштабом.  Та спільним в них є  головний герой - це постать полум’яного борця за свободу і щастя українського народу.
Епіграфом до зустрічей з користувачами стали цитати з його нетлінних творів. Вони і стали основою книги. Сторінку за сторінкою, руками і серцем її творили вишивальниці разом з учасниками заходів, які надихали їх, підтримували, і вкладали нове звучання в слова написані багато років тому.
Не просто фіналом  презентації,  а кульмінацією дійства, справжньою родзинкою урочистостей, став флеш-моб «В кожному серці Шевченко».  Бібліотекарі книгозбірні  разом з користувачами влаштували публічне читання  «Заповіту».  Цей,  безперечно, найпотужніший   твір митця став своєрідним гімном боротьби нашого народу за честь і гідність.  То ж його масове виконання має символічне значення і, як ніколи, підкреслило актуальність поезії  Генія.
Тарас Шевченко ніколи не був і не буде людиною з минулого, бо творчість його актуальна завжди - і сто років тому, і зараз, і через сто років після нас.

Коментарі

Популярні публікації