Від ідеї до проекту, від проекту до втілення

05 серпня 2014 року  у читальній залі центральної бібліотеки  відбулося засідання «круглого столу»  за темою  «Партнерство як запорука ефективної діяльності на благо людей», координатором  якого став перший заступник голови районної державної адміністрації Анатолій Розумний. Активну участь у його роботі взяли   представники структурних підрозділів районної державної адміністрації, громадськості та бібліотек міста.   
Саме працівники книгозбірні  стали ініціаторами та організаторами проведення заходу, на якому було презентовано широкому загалу партнерський соціальний проект «Скадовськ благодійний». Його головною метою  є залучення  ІТ-технологій до  надання  допомоги тим мешканцям громади, які її потребують.
 «Комунальний заклад  «Скадовська ЦБС» вже давно і плідно співпрацює з районними структурними підрозділами районної державної адміністрації: управлінням праці і соціального захисту населення, центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділом освіти, молоді та спорту та районним  управлінням  юстиції, центром  зайнятості та ін. «  Це є запорукою успішного втілення ідеї нового для нас проекту», -  зазначила  у своїй доповіді директор КЗ «Скадовська ЦБС» Наталя Старенька.
Провідний методист книгозбірні Алла Чуп'як  розповіла, чому і як виникла думка про його створення. Зокрема, присутні дізналися, що у червні КЗ «Скадовська ЦБС» розпочав  районні громадські обговорення «Разом з бібліотекою – до успіху!». У його рамках проведено низку опитувань, анкетувань, експрес-інтерв’ю. І, власне, самі користувачі підказали напрям роботи, який необхідно активізувати.   Поряд з нами знаходиться багато людей, яким потрібна  найрізноманітніша допомога – від дороговартісного лікування до простого спілкування. А бібліотеки, використовуючи Інтернет, зокрема електронні технології, мають для цього широкі можливості.


На попередніх обговореннях, враховуючи ситуацію, яка зараз склалася в державі, і зокрема в районі, вирішено розпочати допомогу тим, хто тимчасово переселився до нашого міста зі сходу України.
Перший заступник голови районної державної адміністрації Анатоліій  Розумний  досить змістовно розказав присутнім про роботу, яку вже здійснюють органи влади та окреслив коло проблем, які потребують нагального вирішення.
Бібліотекар І категорії Ольга Купенко детально розповіла про он-лайн ресурс, який буде створено для досягнення поставленої мети. «На ньому буде сконцентровано корисну  інформацію для тих, хто допомагає,  і тих, хто потребує допомоги  правового, юридичного, соціального, психологічного,  гуманітарного характеру, тощо. А центральна бібліотека стане платформою для обміну досвідом та інформування з цих питань ,»  – сказала бібліотекар.
Усі присутні жваво долучилися до дискусії: ставили питання, давали поради та рекомендацї. Одним словом, разом шукали найефективніший шлях від ідеї до проекту, від проекту до втілення.
Завершуючи засідання, представники книгозбірні подякували усім присутнім за плідну роботу і наголосили, що тільки  партнерство і  спільна робота дадуть можливість справді допомогти людям і втілити найсміливіші проекти у реальність.



Коментарі

Популярні публікації