Свято шахів у бібліотеці

Шахи – одна з найдавніших ігор, відомих людству. Саме з нагоди Всесвітнього дня шахів у працівників нашої бібліотеки виникла ідея організувати медіа-урок «Подорож до шахового королівства» та шаховий турнір для юнацької аудиторії, адже наші користувачі  – це переважно інтелектуальна та всебічно розвинена молодь.  

Зустріч розпочалась розповіддю бібліотекарів про історію виникнення цієї інтелектуальної гри та поєднання в сучасній шаховій партії елементів мистецтва, науки і спорту.
Перед початком турніру його учасники переглянули добірку відеоматеріалів, в якій ішлося про виникнення, розвиток та сучасні тенденції цього популярного виду спорту. Крім того, учасникам цікаво було дізнатися про видатних шахістів, зокрема і про представників України – чемпіонів світу Руслана Пономарьова, Василя Іванчука та Катерину Лагно.

Після слів привітання шахісти з головою поринули у протистояння зі своїми візаві. Найактивнішими учасниками зустрічами стали наші постійні користувачі Олександр Колодуб та Денис Скориков. Приємно було бачити за шаховими дошками і дівчат. Переможець турніру, учень спортивної школи Олександр Рехман, зазначив : « Шахи – це гра у якій ніколи не програють, а кожна партія навчає мислити по-новому. Турнір був захоплюючим і цікавим!».

Проте метою цієї зустрічі було не стільки визначення переможців, скільки корисне спілкування з новими друзями. Усі отримали масу позитивних емоцій, а на згадку про зустріч - невеличкі сувеніри та запрошення на майбутні зустрічі до книгозбірні.

Коментарі

Популярні публікації