Слово про вічне

Бібліотека завжди є осередком духовного збагачення людей,  адже саме писемне слово є джерелом нашої духовності. Недарма бібліотеку називають храмом книг, хранителькою мудрості і скарбницею знань.
17 липня у читальній залі  центральної бібліотеки для дорослих відбулася презентація книг духовного письменника Ігумена Варсонофія (Подими) «Слово про вічне». Завідувач відділом обслуговування Тамара Володимирівна Чигринова представила гостя, розповіла про знакові події в його духовному житті та зробила стислі анотації книг автора. Володимир Володимирович – знана у місті і районі людина, часто виступає перед учнями навчальних закладів, довгий час вів передачу «Преображення» на місцевому телебаченні «Обрій». Присутні з цікавістю гортали сторінки його творів. Потім автор розповів про свій шлях від вчителя історії до священнослужителя, про створення своїх книг та прототипів їх героїв, поділився роздумами про духовні проблеми сучасного суспільства. Далі він вказав на те важливе місце, яке сьогодні належить духовенству зокрема і Церкві взагалі.
У читальній залі панував невимушений і довірчий діалог між учасниками цієї зустрічі. У слухачів виникало чимало різних питань, на які священик із задоволенням давав розгорнуті відповіді. Працівників бібліотек, запрошених гостей та читачів цікавили вимоги до восприємників, значення Таїнства хрещення в житті людини, читання молитов, традиції батьківських поминальних субот та деякі аспекти взаємодії церкви із суспільством. Під час бесіди панувала атмосфера щирості, доброзичливості і взаємоповаги.
Після закінчення розмови люди не поспішали розходитись. Оточивши священика, гості щиро дякували йому за спілкування, прості і доступні роз’яснення і запрошували на майбутні зустрічі.



Коментарі

Дописати коментар

Популярні публікації