Незабутня зустріч у бібліотеці

Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася  найжахливіша війна в історії нашого народу – Велика Вітчизняна, яка забрала життя кожного п’ятого співвітчизника. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи.
20 червня у центральній бібліотеці для дорослих відбулася історична панорама «На пам’ять не покладено табу», присвячена Дню скорботи і вшануванню жертв війни в Україні, та презентація книги Лариси Коваль «Незабутнє». На захід були запрошені ветерани Великої Вітчизняної війни, члени клубів «Літературна вітальня та «Надвечір’я», молодь міста та школярі.
Захід розпочався виступом вокального тріо районного будинку культури «Журавка»,яке виконало ліричну пісню воєнних років.   


Бібліотекарі підготували для присутніх цікаву та пізнавальну інформацію про початок та хід війни, наголосивши, що у цей день ми віддаємо данину пам’яті тим, хто відстоював свободу Батьківщини і загинув на фронтах цієї страшної війни. Вони закінчили свій виступ словами: «Ми низько вклоняємося усім, хто наближав переможний травень 1945 року.» Усі бажаючі мали змогу ознайомитися з добіркою книг про Велику Вітчизняну війну, яку презентували бібліотекарі на виставці – інсталяції «Ті дні у пам’яті народній».


Увесь захід супроводжувався слайд-показом кадрів воєнної хроніки та найбільш улюбленими віршами та піснями про війну. Зі словами щирої подяки до присутніх звернулася завідувач відділом культури і туризму райдержадміністрації  Миронець Ольга Василівна. Вона подарувала усім гостям свій чудовий вокальний виступ. Аудиторія душевно підспівувала, хтось втирав сльози. Як завжди, серед присутніх  виявилося багато бажаючих поділитися своїми спогадами, думками та виразити свої емоції. Це і заступник міського голови Васильєв Олег  Петрович, голова районної ради ветеранів Спиця Володимир Миколайович та голова клубу «Надвечір’я» і активний користувач нашої бібліотеки Золотухіна Надія Федосіївна.                


Чудовим продовженням зустрічі стала презентація книгим місцевого історика та краезнавця  Лариси Коваль «Незабутнє», яка розповідає про минуле нашого міста від його заснування і до сьогодення. В ній героїка воєнних подій тісно переплітається з трудовими подвигами скадовчан у мирний час. Ця книга є своєрідним заповітом старшого покоління молоді. Вона висвітлює найбільш яскраві сторінки нашої історії, ознайомившись з якими, молоді люди зможуть зрозуміти, наскільки героїчною і жертовною вона була.



Із словом до присутніх мали змогу звернутися і члени авторського колективу  - це вчителі історії  міських шкіл Судіна Віра Іванівна та Білоус Лора Сергіївна, історик Скадовського футболу Поправка Анатолій Олександрович, колишній вчитель  Служала Діна Павлівна та  бібліотекар Красненської бібліотеки-філії Кравченко Ольга Олексіївна. 



«Ніхто не забутий! Ніщо не забуте!» - так ми говоримо своїм дітям. Ми стали передавати це з покоління в покоління.  Ми закріпили цю пам’ятну дату в наших серцях. Ми пам’ятаємо.  Ми сумуємо…

Коментарі

Популярні публікації