Тренінг «Бібліомоста» у Миколаєві

13 червня в Миколаївській  Центральній бібліотеці  ім. М.Л. Кропивницького зібрались колеги й однодумці, а саме  22  представника бібліотечних закладів з Миколаївської та Херсонської  областей. Всі вони стали учасниками триденного тренінгу  «Основи файндрейзингу для публічних бібліотек», який проводився в рамках  Програми «Бібліоміст».


Загальновідомо, що  для працівників бюджетних установ питання «Де взяти гроші на вдосконалення роботи?»–один з основних. Тому тема тренінгу викликала інтерес  як наших бібліотекарів, так і  активних, наповнених ідеями колег з інших областей.  Проводив тренінг сертифікований тренер із соціальних комунікацій, громадський активіст та радник голови Сумської  облдержадміністрації  Віктор Бобиренко.
В ході зустрічі  розглядались такі  актуальні  питання , як визначення цілей та завдань файндрейзингової діяльності, пошук  коштів у бюджетах громад, проектне мислення та управління проектами. Особливу зацікавленість  викликав практикум «Мистецтво ведення переговорів  та 10  пресуппозицій успіху». Учасники охоче обмінювались думками та враженнями про те ,що  тренінг став для них дуже корисним –вони одержали практичні рекомендації щодо пошуку ресурсів, вже апробовані  та адаптовані  під сучасні реалії.


Успішному проведенню тренінгу  сприяло і те, що провів його  Віктор Бобиренко—цікава, неординарна особистість, яка має  значний практичний досвід в організації  файндрейзингової діяльності і вміє передати корисну інформацію так, як не розкаже жоден підручник або сайт. «Було цікаво! На тренінгу я отримала дієві інструменти  діяльності  щодо залучення  ресурсів для  реалізації проектів. Отримані знання треба систематизувати, розкласти, як кажуть, по поличках і почати реалізувати на практиці»,- підсумувала свою участь у тренінгу завідувач відділом обслуговування нашої бібліотеки Тамара Чигринова.

Коментарі

Популярні публікації