Європа – наш спільний дім

18 травня європейські країни  святкують  День Європи. В цей день ми шануємо наші спільні цінності, спільну історію, те, що найголовніше – наше спільне майбутнє, це шлях, яким іде об’єднана Європа. Ми з її народами належимо до однієї цивілізації, поділяємо її цінності, поринаємо у красу і багатство  мов, традицій, звичаїв, духовність, культуру народів, пізнаємо їх багатогранність і глибину.
З цією метою до Дня Європи у нашій бібліотеці проведено цікавий європейський урок у формі мандрівки «Європа – наш спільний дім» під девізом «Ми маємо бути зрозумілими Європі, а  Європа – нам!», на яку було запрошено молодь міста.        Бібліотечні працівники навели переконливі приклади про те, що Європа – це багаторічна історія, досвід, політичні, духовні традиції європейських народів та запросили всіх учасників у мандрівку, яку розпочали з нашої держави – України, що знаходиться в центрі Європи.
Мандрівку продовжили найближчою західною сусідкою України – Польщею.  Далі подорожували  Німеччиною, Австрією, Голландією, Бельгією, Швецією, Данією, Норвегією, Великобританією, Францією, Болгарією, Венецією. У бібліотеці були розвішані яскраві прапори усіх европейських країн, а учасникам заходу було запропоновано пізнавальну вікторину. Школярі з задоволенням вивчали та згадували назви європейських країн та їхні столиці. Дуже цікаво, за допомогою фото та відеоматеріалів, бібліотекарі розповіли про дванадцять країн, розташованих на території материка – Європа. Тих, хто зацікавився географічним розташуванням чи історією якоїсь конкретної країни, бібліотекарі запропонували, ще більше прочитати в книжках чи познайомитися через Інтернет, для того, щоб поглибили свої знання новими відомостями про країни, що входять до Європейського Союзу.
Багаторічній досвід організації Дня Європи в Україні вказує на те, що цей День поступово стає справою державного значення і відіграє непересічну роль у формуванні громадської думки в Україні про майбутнє нашої держави в європейській сім’ї народів. Відзначення Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.


Коментарі

Популярні публікації