Свято Матері у бібліотеці

У травні, коли повертаються до рідного гнізда птахи, оновлюється природа, теплий весняний вітер приносить нам Свято Матері. Воно схоже на ніжну травневу квітку, від якої не хочеться відводити очей. Свято прийшло до нас із забуття, переживши нещадні заборони, й повертає нас душею до давніх традицій, щоб ми вміли проносити крізь усе життя шану до матері. А слово це для кожного українця символізує священну трійцю — рідну матір, матір-Україну та Матір-Богиню.



Свято Матері відзначається щорічно в другу неділю травня. Тож з нагоди цього свята у нашій бібліотеці пройшов захід присвячений Дню Матері. На свято були запрошені мами з прийомними дітьми. Основна мета заходу: виховання інтересу до народних традицій, почуття любові і шанобливого ставлення до рідної матері, до неньки – України. Розширювати духовний світ дітей, вчити виявляти увагу до рідних, ознайомити з народними звичаями, традиціями і обрядами. Працівники бібліотеки до сліз розчулили запрошених гостей своїми словами, щирим виконанням віршів, та цікавими та пізнавальними розповідями про цей чудовий день.



Діти були здивовані, дізнавшись, що у кожної людини може бути не одна, а цілих три матусі: Божа Мати, Батьківщина, а також та, що подарувала їм життя. Майстри прикладного мистецтва дитячої та юнацької творчості провели для дітей майстер-клас по виготовленню маленьких сувенірів своїми руками, які стали чудовим сюрпризом для їхніх матусь. Саме подарунок, виготовлений дитячими руками, приносить найбільше радості батькам.
А на останок, організатори заходу  висловили щиру вдячність запрошеним матерям за те, що у них є такі прекрасні діти. Представники Скадовського районного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді вручили усім мамам подяки, за їх тяжку працю і недоспані ночі.  



День матері важливий для кожного з нас, адже мама — наша захисниця, яка все розуміє і все прощає, яка готова любити нас, незважаючи ні на що.
У народі кажуть: «Як під сонцем квітам, так з матір’ю дітям». Бо ж справді, мати в хаті — це сонечко, що дає життя всій родині.

Коментарі

Популярні публікації