Хай нерозмежованою буде навіки!

Вже традиційно, навесні, центральна бібліотека для дорослих,  у тісній співпраці з відділами освіти  молоді та спорту, а також культури і туризму Скадовської районної державної адміністрації проводить  конкурс творчості для дітей з функціональними обмеженнями «Повір у себе –  і в тебе повірять інші».  Гасло цьогорічного заходу  «Україна єдина!» в повній мірі передавало настрій його маленьких учасників.
Відкриваючи конкурс, заступник голови районної державної адміністрації Анатолій Розумний  зазначив: «Усі ви, шановні діти, сьогодні є яскравим прикладом того, що Скадовська земля багата на таланти. Про це можна говорити із подвійною гордістю, адже, незважаючи на власні фізичні обмеження, ви є прикладом для своїх однолітків у тому, як необхідно жити і любити свою Батьківщину, займати активну життєву позицію, розвивати свої творчі здібності та долати існуючі перепони, незважаючи ні на що.  Ми пишаємося вами усіма і кожним окремо».


Привітала присутніх і начальник відділу культури і туризму Скадовської районної державної адміністрації Ольга Василівна Миронець, яка висловила неймовірне захоплення роботами, які перетворили нашу бібліотеку на справжню арт-галерею.
Ну а потім члени оглядової комісії визначили кращих у  номінаціях «Українська пісня», «Декоративно-прикладне мистецтво»,  «Авторська поезія  і проза» та «Образотворче мистецтво».



Переможців нагородили дипломами та подарунками від Скадовської районної державної адміністрації. Не залишились осторонь цієї події і присутні в залі партнери КЗ «Скадовська централізована бібліотечна система», серед яких І.Д. Бартчук, голова Скадовської районної організації «Всеукраїнська екологічна ліга», Н.А.Цибель, голова районної організації «Червоний хрест», Ю. Кононенко, член  громадської молодіжної організації «Перспектива+»  та Л.І. Артюшенко, член  громадської організації «Батьківський комітет опіки закладами освіти», які і від себе передали призи у маленькі  талановиті рученята кожного учасника конкурсу.
Цікавою сторінкою заходу стала презентація нових надходжень дитячої літератури українського видавництва «Грані-Т», який провела завідувач відділом обслуговування центральної бібліотеки для дрослих Т.В. Чигринова. 


Усі захоплено гортали барвисті сторінки книжок про тварин, дитячі пригоди, казки народів світу, спорт і комікси….  Крім того, діти дізналися про широкий спектр послуг бібліотеки, зокрема  про роботу центру вільного доступу до мережі Інтернет, відкритого на базі КЗ «Скадовська ЦБС» дякуючи програмі «Бібліоміст».
Великий інтерес гостей викликала і розповідь про ряд виставок, які розгорнулися у читальній залі. Це експозиціі малюнків учнів загальноосвітніх заклав району, присвячених 200-річчю Т.Г. Шевченка,  вишитих майстринями району рушників та світлин  Олексія Білоуса, члена Національної спілки фотохудожників України, керівника народного фотоклубу «Парус» комунального закладу  «Районний будинок культури ім. Шевченка», присвячених 70-річчю утворення Херсонської області.


Наостанок кожен присутній отримав візитівку бібліотеки та щире запрошення знову завітати до книгозбірні. Очі дітей, які світилися  від щастя, давали надію на нову зустріч.
Натомість діти продемонстрували дорослим справжній майстер-клас. Не стільки з народно-прикладного мистецтва, а з  мистецтва жити, не втрачати силу духу, вірити в свої сили і, не дивлячись ні нащо, перемагати.

Коментарі

Популярні публікації