«Дай п’ять, книго!»

З 22 по 25 квітня у нашій бібліотеці пройшов  Тиждень молодіжного читання, приурочений Всесвітньому дню книги і авторського права. Хочемо відзначити, що проходив він у форматі молодіжного інформаційного марафону «Дай п’ять, книго!» і розпочався акцією «Бібліотека йде в люди». Ми побували з візитом у ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 та №3 з презентацією роботи, можливостей та навчально-інформаційних послуг сучасної бібліотеки.





23 квітня наші юні друзі «мандрували» Херсонською областю. У рамках Тижня молодіжного читання відбулася «Web - подорож «Херсонщина на мапі України», присвячена 70-річчю утворення області. Дізнались про історію краю і про людей, що її творили. Згадали  про наших сучасників - земляків, якими пишаємось. «Обійшли» мальовничі місця і помилувалися «сімома чудесами» природи таврійського краю. Побували у «галереї», де переглянули малюнки учнів загальноосвітніх шкіл району з виставки «Херсонщина уславлена моя: 70-річчний шлях досягнень та перспектив». А ще ми запропонували нашим гостям змістовну книжкову виставку краєзнавчих видань і презентували власне видання - збірку інформаційно-ілюстративних матеріалів «Херсонська область. 70-річчя з часу утворення». 





«Мы – читающая молодежь!» -  під таким гаслом 24 квітня пройшов вуличний флешмоб, до якого долучилися юнаки і дівчата Скадовського технікуму Херсонського державного агарного університету. «Книга – вірний і надійний друг людини. Саме так: не новітні технології та Інтернет, а тільки книга, яка заставляє думати і відчувати» - наголосила бібліотекар юнацького абонементу Ольга Купенко. Це і є основний «меседж», який учасники акції хотіли донести до всіх, хто спостерігав за дійством.



25 квітня  наша читальна зала приймала учнів Скадовського міжшкільного навчально-виробничого комбінату та міської  гімназії.
Вони стали учасниками  молодіжного WEB festу «Святкує книга ювілей!», що поєднав два основні джерела інформації у XXI столітті – книгу та комп’ютер.
У програмі заходу  і корисне спілкування, і медіа-вікторина, і цікаві та пізнавальні ігри.
Крім того, ми презентували увазі юних гостей інформаційний дайджест про ювілярів книжкового світу «Книжкова Галактика 2014», виданий нашою бібліотекою.  





Отже, Тиждень молодіжної книги у Скадовську відбувся! Він переконливо довів, що книга є і залишається надійним другом і порадником сучасної молоді.

Коментарі

Популярні публікації