«Пропусти Чорнобиль через серце»

Чорнобиль ... Слово це стало символом горя і страждань, покинутих домівок, розорених гнізд, здичавілих звірів. Проходять роки після аварії на ЧАЕС, а біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов'язаних зі скорботним часом  ядерного апокаліпсису.
26 квітня у бібліотеці відбувся вечір-реквієм  «Пропусти Чорнобиль через серце», на який були запрошені  учні скадовської спортивної школи.
Діти з цікавістю сприйняли детальну інформацію та відеокадри про страшні дні 1986 року. Завдяки своїм емоційним розповідям, фактам та фотоілюстраціям  бібліотекарі змогли донести до свідомості учнів масштаби чорнобильської трагедії. Ця інформація не тільки розширила знання дітей про лихо нашої країни, але й допомогла показати, що чужої біди немає. 
Крім того, запрошеним гостям було презентовано книжкову виставку-пам’ять «Мужність і біль Чорнобиля», на якій представлена література та фотоальбоми про Чорнобильську катастрофу. Усі присутні  увіковічнили пам’ять  померлих хвилиною мовчання,  їх не залишало  почуття гіркоти і водночас  гордості за свій народ. 





На заході не було жодної байдужої людини.  Біль Чорнобиля відгукнувся у серці кожного, назавжди залишаючи у пам’яті подвиг мужніх людей, які виявили жертовність, високий патріотизм і ціною власного життя й здоров’я зупинили ядерну катастрофу.
Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам'яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони, які лунатимуть за тими, кого вже немає…  

Коментарі

Популярні публікації