Свято жінки у бібліотеці

Ти - ЖІНКА! Значить дуже ніжна!
Ти гармонійна, дивна і п'янка,
Ти дуже вишукана, дивовижна,
Для когось в світі ти одна така!

8 березня – Міжнародний жіночий день. Він збігається з початком весни. Своїм корінням він сягає в багатовікову історію боротьби жінок за участь у житті суспільства нарівні з чоловіками.
А започаткований він був у 1910 році на ІІ Міжнародній конференції жінок-соціалісток у Копенгагені на пропозицію Клари Цеткін. Його було вирішено проводити щорічно як день солідарності жінок усіх країн у боротьбі за свої права. Цей день визнається Організацією Об’єднаних Націй, в багатьох країнах світу його встановлено як державне свято.
У наш час його відзначають як день дівчат, жінок та матерів.
У переддень цього чудової події у нашій бібліотеці пройшов вечір-зустріч «Все прекрасне на землі – від жінки» для учнів Скадовської школи-інтернату, які особливо потребують турботи жінки.


Бібліотекарі підготували для них цікаву та пізнавальну розповідь про історію виникнення свята, про роль сучасної жінки у житті суспільства. Звучали вірші Тараса Шевченка, Івана Франка, присвячені прекрасній половині людства.
І дуже символічно, що читали їх і колишні вихованці школи-інтернату, які є нашими постійними читачами.
З великим інтересом діти переглянули презентоване їм слайд-шоу «Величні жінки в історії України», адже нашій країні є ким пишатися. Діти впізнавали портрет кожної героїні представленої презентації. А це і Анна Ярославівна, і Роксолана, і Ліна Костенко, і Руслана.
Дуже цікаво та корисно пройшов майстер-клас, який провели представники центру дитячої творчості. Діти із захопленням долучилися до виготовлення привітальних листівок до свята. Кожна дитина вклала частину своєї душі у цей подарунок, адже у кожного з них є людина, якій би хотілося його подарувати: це і вчителі-вихователі, і друзі, і просто близькі друзі.


Захід закінчився словами вдячності від присутніх бібліотекарям, які теж жінки.

Віки і тисячоліття світової історії осяяні жіночою мудрістю та ніжністю, чарівністю та красою. І тільки завдяки жіночій життєвій силі, насназі та довготерпінню з віку у вік продовжується рід людський на Землі. 
Матір, сестра, кохана – жіночий першопочаток супроводжує всіх нас до останнього подиху. І якщо краса врятує світ, то це буде краса жінки. 

Коментарі

Популярні публікації