Свято закоханих у бібліотеці


Людина починається з любові. Тому недаремно 14 лютого християнський світ з особливою теплотою відзначає День святого Валентина – покровителя всіх закоханих. Це найромантичніше свято, коли всі освідчуються один одному в любові і дарують валентинки своїм коханим, друзям, колегам по роботі та просто одиноким людям.


Цей день в нашій країні відзначають не так давно, але він став уже досить популярним, і всі ми залюбки поринаємо в атмосферу його чарівності. Протягом усього святкового дня і у нашій бібліотеці панувала романтична атмосфера. Звучала лірична музика, бібліотека була прикрашена валентинками, повітряними кульками у вигляді серця. У читальній залі було розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Любов придумана не нами – вона від Бога нам дана», на якій представлена тематична добірка всесвітньо – відомих творів класиків та сучасних письменників, а також шедеври любовної лірики.


12 лютого, напередодні свята,  для дітей - сиріт з прийомних сімей було проведено літературно – музичну годину «Любов – найвища на землі краса». Бібліотекарі ознайомили присутніх з історією свята, розповіли легенду про Святого Валентина. Під звуки чарівної музики вони презентували всім присутнім слайд-шоу, присвячене найвідомішим парам закоханих із відомих творів світової літератури та кіно.


З великою зацікавленістю діти слухали розповідь про величне кохання нашої прославленої поетеси Лесі Українки та Сергія Мержинського. Багато своїх чудових творів вона присвятила своєму коханому, зокрема діалог Мавки і Русалки, який прозвучав на заході.


Справжнє задоволення дітям подарували працівники центру дитячої творчості. Вони провели майстер - клас з виготовлення яскравих валентинок, які є прикметою цього свята. Діти із захватом поринули у справжню творчу обстановку і мали чудову нагоду власноруч виготовити та подарувати своїм найближчим людям з любов’ю виготовлені сувеніри. Частину з них діти із вдячністю за змістовний захід подарували і бібліотекарям.
Такі зустрічі будуть проходити у бібліотеці і надалі, адже вони допомагають осмислити цінність щирих людських стосунків, розвити естетичні смаки, виховати почуття ніжності і вірності в коханні. Наостанок організатори заходу побажали усім гостям берегти коханих людей, боятися образити їх, завдати болю. І кожної хвилини дарувати один одному радість, надію та любов.             

Коментарі

Популярні публікації