День без Інтернету


                                                                                                                                  
Щорічно 27 січня у світі відзначається Міжнародний день без Інтернету. Головна мета цього заходу – повністю відвернути людей від комп'ютерів і глобальної мережі хоча б на один день, щоб прожитии його виключно в «реальному» світі, наживо поспілкуватися з іншими людьми,присвятити його своєму здоров’ю або улюбленому хобі (звичайно ж, не пов'язаному з Інтернетом)    В наш час глобальна мережа Інтернет виконує надзвичайно важливу функцію. Завдяки Інтернету люди працюють, здійснюють банківські операції, спілкуються з друзями, розважаються та відпочивають.
Та не зважаючи на беззаперечну користь всесвітньої мережі, широке розповсюдження Інтернету призводить і до негативних наслідків, адже люди стали значно менше спілкуватись у реальному житті. Хтось майже цілодобово сидить у чатах, форумах або соціальних мережах, хтось переглядає  фільми або передачі, хтось  замовляє і купує товари, не виходячи з дому...
Психологи стурбовані тим, що школярі та студенти втрачають навики звичайного спілкування, у них з'являються симптоми серйозної інтернет-залежності. Особливо небезпечною є залежність від комп'ютерних ігор, а також тривале безцільне спілкування в популярних соціальних мережах. Але сьогодні дуже важливо у всьому знати міру і розуміти, що Інтернет – це ще далеко не все життя.
Саме тому 1 лютого Скадовська центральна бібліотека для дорослих вирішила провести акцію «День без Інтернету: обери книгу!».  



На захід, девізом якого стали зрозумілі всім слова «No Internet!»,  організатори запросили  учнів та молодь міста.  Бібліотекарі розповіли про позитивні та негативні сторони впливу Інтернету на молодь, ознайомили з правилами безпечної роботи у всесвітній мережі. Всім гостям було дуже цікаво прослухати інформацію про сучасні дослідження науковців щодо інтернет-залежності , її проявів та  впливу на здоров’я і психологічний стан людини. На жаль, в сучасних умовах  люди все рідше беруть в руки книгу,  замінюючи її Інтернетом. Тож з нагоди цього дня працівники бібліотеки зробили для присутніх змістовний огляд  нових надходжень  книг та періодичних видань, тим самим нагадавши усім про користь вдумливого читання. 



Завершальним етапом цієї акції стала екскурсія по всіх відділах бібліотеки. Юним користувачам цікаво було дізнатися,  як правильно користуватися алфавітним та систематичним каталогом . як зберігаються книги і газети у книжковому сховищі.  Особливий інтерес у присутніх викликав перегляд виставок, розміщених у даний час в  читальній залі. Це виставка неповторних фоторобіт керівника Народного фотоклубу Олексія Бєлоуса під назвою «Мальовнича Скадовщина» та понад 60 малюнків  у різних техніках учнів Скадовського району, учасників постійно діючої арт-студії «Світоч української націїї», до 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка.Окремі роботи викликали у молодих поціновувачів прекрасного подив і захоплення, стали справжнім відкриттям, тому спілкування молоді з бібліотекарями та друзями було щирим та невимушеним. 
Головним завданням цього просвітницького заходу було нагадати молоді, що світ існує не тільки на екрані комп'ютера, ноутбука чи планшета.
І для того, щоб відчути справжнє життя,усвідомити всю його повноту і неповторність, потрібно хоча б декілька днів на рік прожити без такого досягнення цивілізації, як Інтернет. Це цілком можливо!


Коментарі

Популярні публікації