Бібліотека за збереження чистого моря!

1 листопада у центральній частині Набережної  міста Скадовська пройшла екологічна акція «Чорне море – перлина нашого краю». Метою акції було не лише прибирання прибережної  території від сміття. Проведення такого заходу  мало на меті перш за все  змінити ставлення скадовчан до екологічних проблем Чорного моря та привити молоді потребу піклуватися про навколишнє середовище.
Дана акція є ініціативою центральної районної бібліотеки для дорослих. Організатори розповідають, що змінити життя скадовчан  можна простими діями – потрібно згуртувати їх навколо екологічних проблем Чорноморського узбережжя. В акції взяли участь школярі та молодь міста.





На Набережній міста було виділено декілька зон, які особливо потребують очищення. Після прибирання активісти зібралися у сквері біля моря, де розповідали про наслідки недбайливого поводження з навколишнім середовищем. Наголосили на тому, що такі акції повинні бути не разовими, а регулярними.  Активісти і надалі через соцмережі шукатимуть волонтерів та усіх небайдужих до  майбутнього свого міста.
-Ми чудово провели своє дозвілля, зробили кориснину і потрібну справу, очистивши від сміття нашу спільну домівку, - ділилися своїми враженнями учасники акції. – Сподіваємося, що наступного разу до цієї чудової ініціативи долучиться ще більше бажаючих.


Подібні акції вкотре засвідчують, що працівники центральної бібліотеки для дорослих не на словах, а реальними справами доводять свою любов до рідного міста, долучаючи до практичних дій своїх користувачів та усіх небайдужих. Адже в нашому місті дійсно є унікальні куточки природи, де можна відпочити скадовчанам та гостям міста, і які потребують дбайливого ставлення до себе.

Коментарі

Популярні публікації