Година народознавства у бібліотеці

Серед Богородичних свят нашого церковного року особливої уваги заслуговує свято Покрови Пресвятої Богородиці. Свято встановлено на честь Божої Матері, яка, за Бібліійними переказами, зняла зі своєї голови білу хустку – Покрову – і розкинула її над людьми в церкві, одночасно молячись за їхнє спасіння. Саме ця біла Покрова і стала своєрідним оберегом України. 
15 жовтня у читальній залі центральної бібліотеки для дорослих пройшла година народознавства «Покрова – берегиня роду» та розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Козацька слава в дзеркалі тисячоліть».


Учасниками заходу стали учні шкіл міста. Вони з цікавістю слухали розповіді бібліотекарів про історію виникнення свята, про традиції, що з ним пов’язані. Найбільший інтерес дітей привернули розповіді про українське козацтво, улюбленим святом якого була Покрова.  
Святу Покрову запорожці вважали своєю покровителькою, а значить і хоронителькою всієї України. Саме на Покрову молоді вояки складали військову присягу. Школярі дізнались, що запорожці, ідучи в похід, завжди брали з собою ікону Божої Матері, яку вважали своєю заступницею в далеких походах.
Наприкінці зустрічі діти охоче взяли участь в історичній вікторині, яку підготували організатори заходу.


Працівники книгозбірні зробили також змістовний огляд книжкової виставки і запропонували увазі дітей багато нових видань історичного спрямування. Кожен з бажаючих зміг скористатись запропонованою літературою для підготовки рефератів та історичних повідомлень. 

Коментарі

Популярні публікації