Сучасна бібліотека - світ нових можливостей


28 серпня у приміщенні Скадовської міської бібліотеки-філії відбулася презентація творчої майстерні «Творчий простір». Її відкриття стало можливим в результаті успішної участі бібліотеки у конкурсі міні-грантів, що здійснюється за фінансової підтримки Європеського Союзу в рамках програми Східного партнерства "Культура".


Розвиток культури – це, перш за все, джерело процвітання громади. Сприяння демократичним суспільним перетворенням, захист соціальних, моральних, творчих, культурних та інших інтересів громадян  може бути особливо ефективним за умови продуктивного співробітництва бібліотечних закладів із громадськими організаціями. І сьогоднішня подія – ще одне яскраве цьому підтвердження. Це плідний результат злагодженої спільної роботи міської бібліотеки-філії та Скадовської районної організації «Жіночий Центр Відродження нації».
На презентацію були запрошені представники міської та районної влади, партнерських організацій, волонтери, творчі особистості та користувачі бібліотеки.
В ході заходу із численних виступів присутні дізналися, як виникла ідея участі у міні-гранті, про мету та зміст діяльності творчої майстерні на перспективу.


«Створення креативної майстерні «Творчий простір» - це інноваційний тренд у бібліотечній сфері, що поширюється по всьому світу. А сучасна бібліотека – це світ нових можливостей, місце для змістовного спілкування», - розповідає бібліотекар Людмила Тисленко. Її думку продовжує Валентина Пономаренко, голова Правління Скадовської районної організації «Жіночий центр Відродження нації»: «Творчі майстерні – це джерело для вдосконалення особистості, один з найефективніших засобів задоволення моральних потреб людини, ще одна можливість зробити духовним і осмисленним дозвілля людей будь-якого віку. Саме ці думки і спонукали нас взяти участь у цьому міні-гранті та отримати його». 
До співпраці організатори проекту запрошують усіх творчо обдарованих, ініціативних та бажаючих розвиватися. А шляхи задоволення духовних потреб користувачів пропонуються найрізноманітніші – мистецькі майстер-класи, конкурси, виставки, презентації, творчі зустрічі тощо. Анкетування, яке проводилося на заході, дозволить скоригувати запити та бажання учасників проекту.


Серед партнерів творчої майстерні – ПП «АС» (інформаційно-технічна підтримка), молодіжна громадська рада при Скадовській районній державній адміністрації, комунальний заклад «Скадовська централізована бібліотечна система» та органи самоврядування населення.
Презентація пройшла злагоджено, по-діловому. Учасники мали можливість ознайомитися з книжково-ілюстративними виставками, творчими роботами користувачів, фотоматеріалами, що ілюструють діяльність бібліотеки, і просто плідно, цікаво поспілкуватись.

Чекаємо на Вас і Ваші  ідеї за адресою:
м. Скадовськ, вул. Івана Франка, 23. Комунальний заклад «Скадовська ЦБС».

Коментарі

Популярні публікації