Скадовські таланти - учасникам форуму


Протягом останніх місяців Скадовщина жила підготовкою до ІІІ Міжнародного туристичного форуму «Херсонщина – відпочинок, лікування, подорожі в екологічних умовах Таврії»,  який 16-17 травня пройшов у нашому районі.
Уcі організації, установи, підприємства доклали максимум зусиль для того,  аби створити комфортний, сприятливий простір для пошуку потенційних партнерів, обміну досвідом у курортній сфері, налагодження співпраці між суб’єктами туризму,  адже серед учасників форуму - численні зарубіжні представники, провідні туристичні фірми, впливові засоби масової інформації з  Росії, Австрії, Білорусі, Грузії, Італії, Литви, Німеччини, Словаччини…


Найбільша цінність нашого регіону це,  звичайно, унікальні  природно-кліматичні умови. А що ще ми можемо запропонувати гостям чорноморського узбережжя?
У одному з кращих дитячих оздоровчих закладів  Скадовської курортної зони «Аврора» для учасників та гостей було організовано виставку майстрів декоративно-прикладного мистецтва Херсонщини.
Свої таланти демонстрували майже всі райони області, а роботи Скадовчан  презентував колектив КЗ «Скадовська централізована бібліотечна система».
Відвідувачі виставки,  гості та й самі скадовчани, з цікавістю переглянули експонати, які вражали своїм різномаїттям:  захоплюючі вишиті бісером картини Анжеліки Резніченко  та Людмили Терехової, магічні ікони з бурштину Валентини Загородько (с. Шевченко), майстерно зроблені ляльки Анни Дубіковської та Анни Левінсон, оригінальні вироби з петриківським розписом Ольги Корсунської, неповторні  декоровані  пляшки Світлани Шафрановської (с. Красне), авторські різьблені вироби з дерева  Олександра Невмержицького (с. Улянівка), чаруючі поробки з бісеру Людмили Мусулевської та самобутні картини Анастасії Шушковської. 




Усі бажаючі могли не тільки насолодитися справжніми витворами мистецтва, а ще й придбати їх, поспілкувавшись з самими майстрами, бо подібні заходи це - гарна нагода поділитися досвідом та перейняти його у колег.
Самі ж працівники бібліотеки, занурившись в атмосферу народної творчості з цікавістю відвідали майстер-класи. Кожен знайшов собі захоплення для душі – хтось вчився   секретам вишивки, а хтось і, як тісто місити. 


Два дні, насичені різноманітиними заходами, яскраво продемонстрували його гостям та учасникам гостинність землі та людей, які тут живуть, і  ще раз довели можливість перетворення Скадовщини  на колиску дитячого оздоровлення, відпочинку та туризму.

Коментарі

Популярні публікації