З книгою по життю


КЗ «Скадовська централізована бібліотечна система» долучилася до регіонального марафону читання "Книга на все  життя", який крокує Херсонщиною з 1 березня – по 18 квітня. У його рамках,  у населених пунктах області, проходять найрізноманітніші заходи: літературні вечори, зустрічі з письменниками і поетами, акції, тощо.
А от у читальній залі центральної бібліотеки для дорослих  2 квітня  розгорнулися справжні дебати. Дискутували учні 8-В класу Скадовської гімназії з  теми, на яку надихнула  назва марафону -  «Книга на все життя?!»


      Турнір проводився у форматі Всесвітніх шкільних дебатів, який було спеціально створено для проведення Чемпіонатів Світу. На сьогодні в дебати  грають школярі в різних куточках земної кулі.
    Дебати – це рольові інтелектуальні змагання, в яких одна команда аргументовано доводить певну тезу, а інша – опонує їй. Отже, команда Ствердження доводила присутнім, що книга супроводжує людину протягом усього життя – змалечку до глибокої старості, а команда Заперечення  переконувала усіх, що людина спокійнісінько може прожити й без книг.
      Приємно зазначити те, що у дискусії приймали участь не тільки спікери команд, а й інші учні класу, які прийшли підтримати своїх однолітків.



      Лунали у залі  й тези на підтримку  того чи іншого виступу,  запитання до спікерів та заключні промови,  у яких гравці підвели підсумки дебатів з точки зору своєї команди, зробивши ефектний висновок. Не було тільки судді. Клас виявився настільки дружним, що навіть переможця було обрати складно – обидві команди продемонстрували неабияке вміння критично мислити та аргументувати власну точку зору, аналізувати та переконувати,  ставити запитання та шукати на них відповіді, приймати виважені рішення. 



По завершенню заходу, виникла ідея провести дебати з новою командою. Тему підказали самі учасники, а класний керівник  Баканьова О.О. підтримала своїх вихованців.
Насамкінець, було презентовану книжкову виставку «Книги, які знають усе». Присутні залюбки переглянули представлені зібрання, і дійшли висновку, що книги з нами – на все життя!

Коментарі

Популярні публікації