Нагода для творчого і духовного спілкування



Настала весна, а разом з нею, традиційно,  до скадовчан приходить обласний огляд «Мистецтво рідного села».  На цей раз господарем свята стало с. Радгоспне.  І хоча дощовита погода з усіх сил намагалася зіпсувати настрій і гостям, і учасникам творчого звіту, похмурість неба  та землі прикрасили  різнокольорові барви рукотворної веселки, що яскравим калейдоскопом виблискувала на виставці  декоративно-ужиткового мистецтва.
 23 березня роботи майстрів Скадовського району презентували бібліотекарі  КЗ «Скадовська централізована бібліотечна система».
Наш край багатий на таланти, і кожна, щедро обдарована особистість  готова поділитися своїм хистом з людьми.
Перше, що впадало в око на виставці, – це кількість робіт та їх розмаїття. На столах і стінах, випромінюючи вкладене в них тепло, красувалися роботи вишиті та в’язані,  різнокольорові букетики квітів з бісеру та сувеніри з ниток,  ляльки мотанки та ляльки тильди, картини вишиті стрічками та серветки плетені гачком, різнокольорові витинанки та квіти з дроту,  вироби з гіпсу та картини зі шкіри, поробки з мушлів та декоровані пляшки, розписані платівки  та опудала птахів…
Вражали і техніки виконання - торцювання, квілінг, декупаж, паперопластика, модульне орігамі, пап’є-маше, топіарій, розпис по склу… Ось неповний перелік того, чим займаються наші земляки.
Приємно те, що деякі роботи можна було не просто подивитися, а й придбати.   Неабиякий інтерес у відвідувачів та  членів оглядової комісії викликали роботи майстрів с. Шевченко - В. Загородько (ікони з бурштину) та   Л.Мороза (живопис), які особисто знайомили присутніх з власним творчим доробком.


Особливий успіх мали  вишиті хрестиком та бісером  ікони Л. Литвиненко (с. Улянівка.)

Чільне місце в експозиції  посіли твори майстрів різьби по дереву  та виробів з дерева -  Мирончук А. (с. Радгоспне), Жупан В. (с. Птахівка), Кравченко Д.(с. Лазурне),  Кайдаш В. (с. Новомиколаївка),  Невмержицький О. (с. Улянівка), Рогоза В.(с. Новоукраїнка).




        Зовсім незвичними виглядали пляшки,декоровані С. Шафрановської (с. Красне). Милували око і експонати  майстрів  Антонівки, Таврії, Михайлівки, Володимирівки, Тарасівки, Широкого.



          Нікого не залишили байдужими роботи  І. Стахурської (с. Приморське). Виконані у техніці квілінг,   вони так жваво і захоплено обговорювалися  членами оглядової комісії, що Ірина вирішила одну з поробок подарувати С. Аляб’євій, директору Херсонського обласного центру народної творчості.     Кожен майстер, представляючи свої роботи, відчуває себе часткою великого й  самобутнього народу. Тому для кожного важливо, як сприймуть їхні твори  поціновувачі мистецтва. Тому й чекають вони з нетерпінням ту мить,  коли можна зустрітися з однодумцями, почути  пораду чи слова вдячності.Всього у виставці взяло участь більше 60 майстрів-аматорів з 15 сіл району.

         Нехай весна надихає їх на нові творчі  ідеї, а  нагода для справжнього інтелектуального, творчого і духовного спілкування бібліотекарі обов’язково знайдуть. 



Коментарі

Популярні публікації