«Свято на долонях»


«Хто полюбить книгу, той далеко піде у своєму розвитку.
Книга рятує душу від здерев'яніння».
Т.Шевченко



6 березня  КЗ «Скадовська ЦБС» прийняв участь у регіональному весняному марафоні читання "Книга на все життя",  що з 2 по 28 березня 2013 року проходить на Херсонщині.
Головна мета його - популяризація читання, стимулювання зусиль бібліотек до проведення активної роботи з просування читання як найважливішого фактора духовного життя, формування читацької культури.
Колективом бібліотеки було проведено рекламну промо-акцію «Свято на долонях», яка об’єднала в собі дві виставки - нових надходжень до ЦБС, зокрема творів М.Матіос, І.Роздобудько, Л.Костенко, та листівок до 8 березня минулого століття (починаючи з 60-х років).
І це зовсім не випадково. Адже саме 60-ті  у СРСР позначені «культурною революцією» - читали багато, жадібно і з розумінням. Більш того, не читати було просто соромно!
Нагадати про це та донести до відвідувачів головну ідею заходу – книга є незмінним супутником нашого життя,  до речі, як  і Міжнародний жіночий день,  є невід’ємним атрибутом березня, організатори  спробували через весняну  інсталяцію.
Окрім цього, користувачами бібліотеки разом з  вихованцями художньої студії «Палітра» Скадовського районного будинку культури було виготовлено близько 100 листівок у стилі «hand made», присвячених Міжнародному жіночому дню. Разом з рекомендаційними списками нових надходжень та найщирішими вітаннями зі святом вони були вручені представницям прекрасної статі.
Побували на виставці і очільники влади – заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації  Мельник Михайло Андрійович та голова Скадовської районної державної адміністрації Устинов Єгор Олександрович.
Захід продемонстрував, що інтерес до ниги є. Але його треба час від часу підігрівати. І тут у пригоді стануть новiтні форми роботи, які наразі опановує колектив працівників комунального закладу «Скадовська ЦБС».





Коментарі

  1. Чудовий захід, дуже гарна виставка-інсталяція ..А листівки після виставки знайшли своїх господинь?..А от регіональний весняний марафон читання "Книга на все життя", як мені відомо, буде тривати до 18 квітня 2013 року

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації