«Бо найбільше щастя в житті – робити добро!»

Свято зимового святого Миколая в Україні відзначалося з давніх-давен і саме ним розпочинався цикл різдвяних та новорічних свят. Хто він, той гість з неба, на котрого з нетерпінням чекають дітлахи? 
В Україні святого Миколая завжди вважали покровителем і заступником дітей. Щороку він приходить до кожної родини з миром і дарунками. Доброю традицією вже стало проведення світлого та доброго свята Миколая у бібліотечних закладах міста. 
19 грудня працівники бібліотеки для дітей завітали у гості до першокласників Скадовської гімназії та до вихованців дитячого садка «Чебурашка» з насиченою пізнавально – розважальною програмою «Подарунок від святого Миколая». Всі разом водили святковий хоровод, співали пісні, переглянули лялькову виставу «Рукавичка», декламували вірші. А наостанок отримали подарунки – теплі привітання та кошик з солодощами. І після цього малеча вже не сумнівалась - дива насправді існують! 
20 грудня гостинно зустрічала гостей центральна бібліотека для дорослих на народознавче свято «Миколай, Миколай, в кожну хату завітай!». Учні 8-х класів Скадовської гімназії із захопленням послухали розповідь про життя та добрі діяння Святого, знайомилися з українськими народними прикметами та віруваннями, що пов’язані з цим днем. Кожен бажаючий міг проявити свої творчі здібності, допомагаючи у оформленні сценічного майданчика, а також отримати задоволення від участі в цікавих конкурсах, різноманітних іграх та вікторинах. Родзинкою свята стала виконана сценка «Святий Миколай, веселих свят нам побажай!» Неочікуваним, але дуже приємним сюрпризом для гостей був Миколай, який завітав на свято з подарунками та добрими щирими побажаннями. На згадку про свято учні отримали групове фото з героями дійства. 
Як одна мить пролетіло свято, насичене атмосферою доброти, любові та чарівництва. Воно надовго залишиться в пам`яті дітей та працівників бібліотеки, даруючи гарні спогади.



Коментарі

Популярні публікації