В атмосфері дружнього спілкування






19 листопада у читальній залі Скадовської центральної бібліотеки для дорослих пройшов районний семінар "Українська книга як фактор виховання загальнолюдських цінностей, інтелектуального розвитку та духовного зростання користувачів". У його роботі взяли участь начальник відділу культури і туризму Скадовської районної державної адміністрації  Драб Н.В., бібліотекарі міста та сіл району. Семінар відкрила, відзначивши його важливість і значимість,  директор Скадовської ЦБС Старенька Н.І. 
У відповідності з темою семінару, були розглянуті завдання і шляхи їх вирішення задля перспективного розвитку бібліотечної справи.
До уваги бібліотекарів була представлена слайд презентація про Ю.Шкрібляка -  класика українського різьбярства ХІХ ст.
Провідні бібліотекарі Свірчевська О.В. та Шибаєва Т.С. зробили змістовні інформаційні огляди книг серій «Сучасна дитяча проза» ( українського видавництва Грані-Т)  та «Лауреати Шевченківської премії», дали оцінку рекомендованій літературі, надали можливість візуального ознайомлення з виданнями. 
Завідуюча бібліотекою для дітей Малашкова О.М. проінформувала бібліотекарів району про обласний інноваційний проект із профорієнтації шкільної молоді: «Профі Старт: юні обирають майбутнє», розрахований на 2012-2015рр. та обласну бібліотечну акцію на підтримку дитячого читання  «5 сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!». У ході обговорення нових проектів були окреслені основні завдання, які вирішуватимуться книгозбірнями району у 2013 році.
Завершився семінар виступом провідного методиста Степанової ЄІ. -  підбиттям підсумків та висвітленням орієнтирів діяльності бібліотек у наступному році та, зокрема, про просування читання та популяризацію української книги.



Коментарі

Популярні публікації