Всесвітній день водно-болотних угідь

 

З  1 лютого до Всесвітнього дня водно-болотних угідь  у читальному залі бібліотеки для дорослих розгорнуто фотовиставку  тваринного та рослинного світу  нашого краю  “Каркінітська та Джарилгацька затоки». Спеціаліст НПП «Джарилгацький» Наталія Валеріївна Шешина надала цікаві фотоматеріали, які знайомлять з багатим різноманіттям Національного природного  парку, його флорою та фауною, ландшафтами  і просто чудовими морськими краєвидами.

Основна роль водно - болотних угідь ” Каркінітська та Джарилгацька затоки” - в збереженні видового різноманіття птахів: зимівля водоплавних і коловодних птахів, місце розташування птахів в періоди міграцій та гніздувань. збереження рідкісних видів, занесених до Червоної книги України.  Джарилгацький природний комплекс, а саме територія НПП "Джарилгацький" є значимим для збереження багатьох рідкісних видів рослин та тварин, не тільки птахів, а й  морських мешканців - дельфінів, крабів, цінних  видів риб.

Виставка світлин  працюватиме  з 1 по 10 лютого. Тож запрошуємо усіх бажаючих до нашої книгозбірні, ознайомитись з унікальним природним світом нашої місцевості та оцінити фото-роботи працівників парку!


Коментарі

Популярні публікації